Εκπαιδευτικά σεμινάρια Δευτέρα 21 και Τρίτη 22 Μαρτίου (με πρωτοβουλία της κας Μπαλάντινα)

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών σεμιναρίων του Τμήματος, τη Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22 Μαρτίου θα έχουμε τη χαρά να υποδεχτούμε τον κ. Κιούση Νίκο και την κα Βασσάλου Κυριακή, αντίστοιχα.

Ø  –> Τη Δευτέρα, ώρα 11.30, ο κ. Κιούσης θα μας μιλήσει για θέματα που αφορούν: (ι) την οργάνωση, διαχείριση και προβολή της εθελοντικής δράσης στην Ελλάδα,  και (ιι) τη χρήση των ΜΜΕ, και ειδικότερα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, για την επίτευξη των στόχων της πρωτοβουλίας « Let’s do it Greece», της οποίας αποτελεί ιδρυτικό μέλος.

Ø  –> Την Τρίτη, ώρα 11.30, η κα Βασσάλου θα μας μιλήσει για θέματα που αφορούν: (ι)  το ταξιδιωτικό ρεπορτάζ, (ιι) τη σύνταξη και επιμέλεια του κειμένου, (ιιι) την επιλογή του προορισμού, (ιν) την οργάνωση της ύλης ενός περιοδικού, (ν) την επιλογή των θεμάτων και της ύλης εν γένει, καθώς και (νι) για ζητήματα δημοσιογραφικής γραφής στα πλαίσια του τουριστικού και ταξιδιωτικού ρεπορτάζ.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο μικρό αμφιθέατρο και καλούνται όλοι οι φοιτητές-τριες να τα παρακολουθήσουν.

Για τη διευκόλυνση της εκπαιδευτικής διαδικασίας θα γίνει προσαρμογή του ημερήσιου προγράμματος (δείτε επόμενη ανακοίνωση).

Ακολουθούν σύντομα βιογραφικά των προσκεκλημένων μας.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΑΣΣΑΛΟΥ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών (2005) και τα τελευταία 14 χρόνια εργάζεται ως δημοσιογράφος με εξειδίκευση στο τουριστικό και το ταξιδιωτικό ρεπορτάζ. Από τον Αύγουστο του 2006 έως τον περασμένο Φεβρουάριο εργαζόταν στο ένθετο Ταξίδια της Κυριακάτικης Καθημερινής, στο οποίο ήταν συντάκτρια αλλά και υπεύθυνη ύλης. Την τελευταία δεκαετία έχει πραγματοποιήσει πολλά ταξίδια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό για χάρη του ρεπορτάζ, ενώ εκτός από τη δική της προσωπική εμπειρία, έχει ασχοληθεί και με το διεθνή ταξιδιωτικό ρεπορτάζ, μέσα από τα θέματα άλλων συναδέλφων και συνεργατών της εφημερίδας ως επιμελήτρια των κειμένων τους.

NΙΚΟΣ ΚΙΟΥΣΗΣ

Είναι εθελοντής που ξεκίνησε τη δράση και είναι υπεύθυνος για τον πανελλαδικό συντονισμό του «Let’s do it Greece». Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικών Έργων Υποδομής στο ΤΕΙ Αθηνών με υποτροφία και βραβείο επίδοσης και αυτή τη στιγμή εργάζεται σε τεχνική εταιρεία στην Αθήνα. Με τους συμμαθητές από το σχολείο, σε ηλικία 18 ετών, ιδρύσανε τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αττικής “Ώρα για Δράση” σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν τους κατοίκους, και ειδικά τους νέους, σε θέματα περιβάλλοντος. Λίγο αργότερα, το 2012 ξεκινήσανε το «Let’s do it Greece» (www.letsdoitgreece.org), μια Πανελλαδική εθελοντική εκστρατεία με στόχο τον καθαρισμό ολόκληρης της χώρας μέσα σε μία μόνο μέρα. Με τη συνεργασία φορέων, εθελοντικών ομάδων, συλλόγων, σχολείων, δήμων, περιφερειών, ιδιωτών και πολιτών καθαρίζουν εθελοντικά το περιβάλλον και δείχνουν πως με μία απλή θετική κίνηση μπορεί να γίνει η αλλαγή που περιμένουμε. Αξιοποιώντας τη δύναμη της τεχνολογίας και ειδικά των μέσων κοινωνική δικτύωσης και κυρίως του facebook, καταφέρανε να ενεργοποιήσουν 48.500 εθελοντές μέσα σε μία ημέρα κάνοντας το «Let’s do it Greece» την πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική εκστρατεία στην Ελλάδα.

Από το Τμήμα ΔΟΕΠΤΜ